Min verdi

Jeg leste nylig i en bok at det å møte veggen handler ikke så mye om de ytre omstendighetene som forårsaket det, men om mine egne tilbakemeldinger til meg selv.
Disse ordene traff meg veldig. Det var sant, i hvert fall for meg.
Jeg ser nå at noen av disse tilbakemeldingene har vært: ”Alt du gjør må være perfekt. Det er ikke lov å gjøre feil. Du må ikke vise svakhet. Du er mislykket om du ikke greier alt du har tenkt, eller så bra som du hadde tenkt det. Det er din feil om andre ikke har det bra.”
Disse tankene, eller ”løgntankene” som jeg liker å kalle dem, svirret i hodet det meste av tiden, og førte til et stort forbruk av energi. En blir rett og slett sliten. Forsømmelser, svakheter som kom for dagen ble til store katastrofer som jeg brukte mye energi på og lang tid å bearbeide. Det å ikke klare det som var forventet av meg, eller kanskje det jeg forventet av meg selv, var et stort nederlag.
Så ”møtte jeg veggen”. Heldigvis, for dette ble en mulighet for meg til å rydde opp i livet mitt. Gjennom sjelesorg, samtale, Guds ord, bønn og forbønn har jeg fått identifisert disse ”løgntankene” som har vært en stor del av livet mitt, tanker som førte til at jeg krevde alt for mye av meg selv.

Så godt å få være ”bare meg”, med mine feil og svakheter, og likevel oppleve å bli godtatt og akseptert som den en er.
Det beste er at slik er det Gud ser på oss. Vi er elsket og godtatt, og det gir oss verdi.

Esaias 43, 4:”Fordi du er dyrebar i mine øyne, aktet høyt og elsket av meg.”

Jeremias 31,3: ”Med evig kjærlighet har jeg elsket deg”.

Joh 3,16: ” For så høyt har Gud elsket verden, at han ga sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv».

Send på epost til en venn Send på epost til en venn