Guds nåde

Er Guds nåde til oss avhengig av hvordan vi lever? Er det slik at jeg må gjøre meg fortjent til Guds nåde? Mister vi frimodigheten når vi ikke er slik vi burde være?
Vi hadde Alfa på Bedehuset vårt. Denne gangen var vi kommet til ”Helbreder Gud i dag?”, og jeg skulle være med i forbønnsteamet denne kvelden.
Ettermiddagen gikk ikke helt som planlagt. Jeg var sliten etter jobb, jeg hadde mye å gjøre før vi skulle dra, og det hele ble for mye. Jeg var stresset. Og da mannen min kom hjem, eksploderte det. Da fikk han høre om alt som var galt og hvor mye jeg måtte gjøre. Akkurat som om det var hans skyld at jeg hadde tatt på meg for mye arbeid.
Etterpå følte jeg meg så dum og tankene kom :”Skal du være med å be for andre, du som har oppført deg så dårlig!”
Jeg hadde egentlig bare lyst til å droppe hele møtet. Men da var det et ord som kom igjen og igjen : ”Vis menneskene nåden!”
Jeg, som snakker så mye om Guds nåde som er uavhengig av hva vi får til og hvordan vi oppfører oss, jeg følte meg ikke verdig til å be for andre fordi jeg hadde oppført meg dårlig!
Jeg gikk på møtet med stor frimodighet, fordi Jesus allerede har betalt for våre svakheter og synder. Han vet at vi at vi gjør feil, han vet at vi ikke er perfekte. Ja, vi skal rett og slett få slippe å prøve å være perfekte. Det er befriende, det er NÅDE.

”Så er det da ingen fordømmelse for dem som er i Kristus Jesus».
Rom 8,1

Men ufortjent og av hans nåde blir de erklært rettferdige, frikjøpt i Kristus Jesus”. Rom3,24

Send på epost til en venn Send på epost til en venn