“I kjelleren”

Forstår du hva jeg mener når jeg snakker om å gå ”i kjelleren”?
Jeg har vært der mange ganger. Hvis noen var uenige med meg, noen snakket til meg med sinte stemmer, eller jeg hadde gjort noe feil så gikk jeg rett ”i kjelleren”. Der hadde jeg det vondt, jeg kunne ha depressive tanker, skyldfølelse, raseri, og jeg visste ikke hvordan jeg skulle komme ut derfra. Det eneste jeg kunne, var å skyte piler til de som sto meg nærmest, slik at de fikk det litt vondt de også. Dette har jeg holdt på med i årevis.
Jeg kan gå i kjelleren fremdeles. Men jeg har oppdaget at jeg trenger ikke bli der nede. I sommer var jeg på vei ned ”i kjelleren” på grunn av noe en person sa til meg, og jeg ble ordentlig lei meg og sint både på meg selv som overreagerte på denne måten, og på denne personen. Men i stedet for å synes synd på meg selv og skyte piler tilbake, begynte jeg å be om at Gud måtte vise meg hvorfor jeg gikk ”i kjelleren”. Det var nemlig begynt å gå opp for meg at grunnen til at jeg mange ganger reagerte så sterkt hadde noe å gjøre med meg selv og den bagasjen jeg hadde med meg, og ikke så mye det som skjedde rundt meg.
Det kom fram mange episoder fra fortiden, der jeg var blitt oversett, misforstått eller fått skylden for ting jeg ikke hadde gjort. Det var vondt å erkjenne dette, for det var noe jeg hadde fortrengt, som jeg ikke husket. Men kroppen min husket det, og da jeg som voksen kom i lignende situasjoner, reagerte jeg akkurat som den lille jenta igjen.
Det ble mye smerte og mange tårer, og jeg fikk en visshet om at Gud hadde vært der med meg, både da jeg var liten, og denne sommerdagen. Stor var gleden da jeg noen uker senere kom i en lignende situasjon uten å gå ”i kjelleren”, og uten å sende piler tilbake.
Sårene var begynt å bli legt!
Kanskje du kjenner deg igjen? Du har en Gud som elsker deg og som ønsker å lege dine sår. Han ønsker at du skal bli fri og hel!

Jeremia 30,17 : ”Jeg lar sårene dine gro og leger de slag du har fått, sier Herren”

Jesaja 61, 1-3 : ” Han har sendt meg for å forkynne et gledesbudskap for de arme, for å lege dem som har et knust hjerte, rope ut frihet for fanger og frigjøring for dem som er i lenker”.

Rom 5,18 : ”Som ett menneskes fall ble til fordømmelse for alle mennesker, slik fører ett menneskes rettferdige gjerning til frifinnelse og liv for alle.”

Send på epost til en venn Send på epost til en venn