Gud kan bruke alt du har vært gjennom.

Jeg har ofte tenkt på feilstegene mine, sårende eller negative ord jeg ikke skulle ha sagt, feile avgjørelser, feighet, taushet der jeg skulle ha sagt fra.
Jeg har også snakket med mennesker som lider under selvfordømmelse fordi de har gjort så mye feil, ikke vært kloke eller flinke nok. Noen tenker at Gud fordømmer dem og mange tenker at Gud ikke kan bruke dem fordi de har gjort så mye feil.

Dette er noe jeg kan kjenne meg igjen i. Både selvfordømmelsen, tanken på at Gud fordømmer meg eller er skuffet over meg, og ikke minst at Gud ikke kan bruke meg i sin tjeneste fordi jeg har gjort så mye feil.

Setningen: «Gud kan bruke alt du har vært gjennom» slo ned i meg en gang. Er det virkelig sant? Kan Gud bruke ALT jeg har vært gjennom? Også mine nederlag?

Moses er 80 år når han begynner tjenesten. Verken alderen eller feilstegene hans står i vegen for at han kan bli brukt. Moses sitt store feilsteg, at han lot sitt sinne ta over og drepte en egypter (2 Mos 2,11-15), førte til at han måtte rømme ut i ørkenen. Her levde han i 40 år som sauegjeter. Han hadde nok mange tunge dager, kjente på motløshet og sikkert mye selvfordømmelse, hadde det ikke vært for overtrampet hans, kunne han levd gode dager på slottet hos Farao.

Har du tenkt slik: Hadde det ikke vært for det dumme jeg gjorde, eller om jeg bare hadde valgt noe annet, så hadde livet mitt vært mye bedre, eller jeg kunne ha tjent Gud bedre.

Vi kan ikke forsvare Moses sin handling, og det kan vi heller ikke med våre feil, men dette feilsteget hindret ikke hans livsoppgave.

Gud førte israelsfolket i ørkenen i 40 år. Så lenge måtte de vandre for å bli klare til å innta lendet. Hvem kunne passe bedre til oppgaven enn Moses? Nettopp det lange ørkenoppholdet hadde forberedt han på denne lange vandringen i ørkenen.

Og der Gud taler med han som en venn.
2 Mos 33,11: ”Herren talte med Moses ansikt til ansikt, som en mann snakker med sin venn». (Bibelen Guds Ord).

På samme måte hindrer ikke våre feil vår livsoppgave.
Når vi kommer til Gud og våre medmennesker med våre feilsteg, våger å ta imot Guds tilgivelse, og også tilgi oss selv, kan våre største feilsteg omgjøres til lærdom.
Gud kan bruke alt du har vært gjennom. Gud kan bruke deg.

Rom 8,28: «Vi vet at alle ting tjener til det gode for dem som elsker Gud, dem han har kalt etter sin frie vilje.»

 

Send på epost til en venn Send på epost til en venn