Kom til meg

Har du mye å bære på?
Kom til meg alle dere som strever og bærer tunge byrder, sier Jesus (Matt 11,28). Hva mener han med dette? Hvordan skal vi kunne komme til Jesus med byrdene våre?
For noen år siden hørte jeg en fortelle om en drøm han hadde hatt. Han sto ved en bod og solgte varer. Det var strevsomt, jo mer han solgte jo mer hopet det seg opp med nye varer. Skuldrene hans ble mer og mer nedtynget av ugjorte ting. Så kom det en og tok han i hånden og ledet han bort til en grønn slette ved et stille vann, der han kunne få ligge og hvile seg ut.
Jeg visste at dette hadde noe med mitt liv å gjøre. Jeg visste at det var jeg som stod der og solgte varene. Men jeg skjønte ikke hvordan jeg skulle komme bort til den grønne engen, hvordan jeg skulle slippe alle kravene som stod foran meg.
Det har vært en lang prosess. Jeg har måttet innrømme at jeg har trodd på mange løgntanker, slike som : ”Alt er ditt ansvar! Det er din feil dersom andre ikke har det bra! Du må vitne mer! Du må ikke gjøre feil! Det skulle du ikke gjort”!
Det er slitsomt å skulle gjøre alle til lags, eller sørge for at alle har det bra!
Jesus krever ikke dette av oss!
Det står et vers i Åpenbaringen 3,20: ”Se, jeg står for døren og banker. Om noen hører min røst og åpner døren, vil jeg gå inn til ham og holde måltid, jeg med ham og han med meg”.
Det Jesus ønsker er å ha fellesskap med oss. Han ønsker å ta oss på fanget og trøste oss, fortelle oss hvor glad han er i oss og hvor verdifulle vi er, gi oss hvile og ro.
I gamle testamente står det (Jeremias 50,6): ”Mitt folk var som bortkomne sauer; hyrdene deres hadde ført dem vill, på avveier i fjellene. De gikk over fjell og haug og glemte hvor de skulle roe seg”. I en annen oversettelse står det : ”de har glemt sitt hvilested”.
Dette hvilestedet skal vi få ha midt i vår travle hverdag, vår jobb eller våre daglige gjøremål. Det vil si at jeg vet at jeg er sett av Gud, han elsker meg og gir meg verdi. Han vil holde meg i hånden, og han vil komme inn i mitt liv, i mine vanskeligheter, i mitt strev. Han ønsker å bære byrdene for meg.

Send på epost til en venn Send på epost til en venn