Å få troen i hjertet

Jeg har mange ganger hørt fra talerstoler at vi trenger å få troen fra ”hodet og ned i hjertet”, og jeg har i mange år trodd at det har vært noe som manglet når det gjaldt troen min fordi jeg ikke kunne føle/kjenne meg verdifull og elsket av Gud. Så leste jeg om at budskap som vi har fått prentet inn fra vi var små, eller vår forståelse av slike budskap, brenner seg fast i hjernen vår og blir oppfattet som sannhet. Slike budskap kan være : ”Du må være snill. Du må ikke gjøre noen lei seg. Nå skuffer du meg. Greide du ikke å få bedre karakter?” Jeg skjønte at slike budskap hadde laget dype spor i mine tanker og mitt sinn. Det var derfor jeg aldri følte meg god nok. Betingelsen for å være elsket og verdifull var at jeg måtte fortjene det, trodde jeg. Jeg trodde at Gud var slik også, selv om jeg hadde hele teorien i orden at Gud er en kjærlig Gud som elsker meg. Ubevisst trodde jeg at Gud bare var fornøyd med meg når jeg var flink og snill og gjorde noe for han eller andre.

Men dette er løgn! Guds kjærlighet til oss er uavhengig av hva jeg får til eller hvordan jeg oppfører meg. Gud har forpliktet seg på å elske oss, og grunnen til denne kjærligheten ligger i Guds hjerte. Vi kan ikke gjøre annet enn å ta imot, si ja takk.

Les hva som står skrevet om dette:
Ja, dette er kjærligheten, ikke at vi har elsket Gud, men at han har elsket oss og sendt sin Sønn til soning for våre synder.” (1.Joh. 4,10)

”Se hvor stor kjærlighet Far har vist oss: Vi får kalles Guds barn, ja, vi er det!” (1.Joh. 3,1)

”For jeg er viss på at verken død eller liv, verken engler eller krefter, verken det som nå er, eller det som kommer, eller noen makt, verken det som er i det høye eller i det dype, eller noen annen skapning, skal kunne skille oss fra Guds kjærlighet i Kristus Jesus, vår Herre.”(Rom 8, 38-39)

Send på epost til en venn Send på epost til en venn